Bescherm je bedrijf tegen incassering

Incassering

Als bedrijf heb je geen behoefte aan vervelende en tijdrovende trajecten om incassering van jouw facturen af te dwingen. Dat is ook niet nodig. Wie zijn handelspartners en klanten voorafgaand aan een samenwerkingstraject laat doorlichten heeft onmiddellijk inzicht in de manier waarop die partners of klanten omgaan met hun financiële verplichtingen. Het is dan nog niet te laat om projecten af te blazen of om preventief de nodige maatregelen te nemen. Het voorkomen van incassering bespaart jouw bedrijf veel tijd. De gemakkelijkste manier om aan de gewenste informatie over je zakelijke relaties te komen is door een kredietrapport op te laten stellen.

Kredietrapport bij CBMK

Succesvol ondernemen betekent dat je er in slaagt om de risico’s door incassering zo klein mogelijk te houden. Een kredietrapport is daar een nuttig instrument bij, als je dat tenminste laat opstellen door een gerenommeerde en betrouwbare partner als CBMK. Een kredietrapport is in feite niets anders dan een verslag van de wijze waarop je toekomstige relatie zijn financiën op orde heeft. Je wordt op de hoogte gebracht van de actuele stand van zaken bij je partner, je kunt lezen wat andere bedrijven voor ervaring hebben met een incassering bij jouw beoogde partner, en hoe dergelijk trajecten in het verleden zijn afgerond.

Incassering

Online service

Het voorkomen van vervelende trajecten van incassering kan online worden geregeld. Je doet bij CBMK een online aanvraag om informatie van een bedrijf te leveren. Dat wordt vervolgens in een standaard kredietrapport aangeleverd. Daarin is naast veel algemene informatie het gedrag van het betreffende bedrijf  ten aanzien van het doen van betalingen beschreven. Een kredietrapport helpt je om op basis van de juiste achtergrondinformatie beslissingen te nemen ten aanzien van je eigen bedrijfsvoering. De kans op vervelende situaties, zoals een incassering, wordt daardoor een stuk kleiner.