4 Blog en Gids

Bitcoin wallet

We zullen er eerlijk over zijn: Bitcoin is ingewikkeld en het heeft voor ons ook een tijd geduurd voor we het echt begrepen. Nog steeds leren we nieuwe dingen. In dit artikel proberen we, ondanks de complexiteit, toch begrijpelijk uit te leggen wat Bitcoin is.

Het is allereerst belangrijk om onderscheid te maken tussen twee dingen: het Bitcoin-netwerk met de achterliggende techniek (Bitcoin) en het betaalmiddel (bitcoins). Verderop leggen we meer uit over de Bitcoin-techniek, maar we beperken ons eerst tot (het betalen met) bitcoins: dit zijn de digitale eenheden die over het netwerk worden verstuurd in transacties en een zekere waarde vertegenwoordigen.

Bitcoins kun je gebruiken om digitaal betalingen te verrichten zonder dat dit hoeft via een bank of andere centrale instelling. Je kunt het zien als een soort digitaal contant geld. Officieel wordt het in Nederland echter nog niet erkend als valuta. 

Online Bitcoin wallet bij Bitvavo

Op transacties met Bitcoin rekent Bitvavo 1,5% commissie. Op overige transacties 2,5%. Bij andere aanbieders wordt dit verwerkt in de koersprijs, maar Bitvavo vertelt eerlijk hoeveel ze zelf verdienen. Onder de streep zijn ze tevens vaak goedkoper dan de meeste andere exchanges, waaronder Litebit.

Handelscommissie

Bitcoin 1,5%

Altcoins 2,5%

Er worden geen extra kosten gerekend voor het storten van euro’s en digitale valuta. Opnames van bijvoorbeeld euro tegoeden naar uw bankrekening zijn dus geheel gratis. Bitcoin kopen doe je dus daarom altijd bij https://bitvavo.com/bitcoin-wallet.

Reacties zijn gesloten.