De vele voordelen van een groendak

6 groendak

Kies je ook voor een sedumdak? Dit is een vraag die je waarschijnlijk niet vaak krijgt, maar toch belangrijk is om over na te denken. Een sedumdak is in de huidige tijd toch een goede investering. Voordat je er gelijk een aanschaft, wil je natuurlijk eerst weten wat de voordelen van een groendak zijn. Naast dat het er erg leuk en een rustgevend natuurlijke uitstraling heeft, heeft een groendak ook heel praktische waarde. Het is namelijk niet alleen voordelig voor je eigen woning, maar ook voor het milieu en je welzijn. Laten we eens kijken naar de voordelen.

Bespaar op je airco kosten

Een van de geweldige eigenschappen van een sedumdak is de isolatie die het biedt. Voor de warme zomermaanden is het ideaal om planten op je dak te hebben. Planten nemen namelijk het zonlicht alleen maar voor een deel op en ongeveer een derde deel van de stralen kaatsen ze terug. Door deze eigenschap van planten, wordt er dus minder warmte opgenomen in het dak. Dit zorgt ervoor dat je huis goed koel gehouden wordt en je bespaart op je airco. Dit is ook nog eens goed voor het milieu, want je verbruikt minder energie om je huis af te koelen.

Minder geluid om je heen

Geluidsoverlast is een van de veel voorkomende problemen waar bewoners mee te maken hebben. Het is natuurlijk logisch dat er meer geluid geproduceerd wordt, waar meer mensen wonen in vergelijking met een plek met een laag inwoneraantal. Voor de rust, kun je bijvoorbeeld naar het platteland verhuizen. Toch is dat niet ideaal voor iedereen. Als je graag in de stad woont, maar toch iets wilt doen aan het omgevingsgeluid, kun je een sedumdak overwegen. De plantenlaag dient namelijk ook als een soort geluidsmuur, doordat het geluid van buiten tegenhoudt. Op deze manier heb je minder snel last van geluidsoverlast. Hierdoor heb je weer rust in huis.