Dit is het nut van een reddingsplan

Vooral wanneer je werkzaam bent in besloten ruimte kan de veiligheid van jezelf en je werknemers in gevaar komen. Er bevinden zich vaak meer risico’s in besloten ruimten en deze risico’s moeten dan ook zoveel mogelijk de kop ingedrukt worden. Dit kun je onder andere doen met het opstellen van een reddingsplan. Dit is een plan waarbij wordt gekeken naar de risico’s die op de loer liggen, maar ook welke oplossingen er mogelijk zijn. Zo kan er direct ingegrepen worden tijdens een noodsituatie.

Een reddingsplan wordt opgesteld door G4S: eerst vindt er een locatiebezoek plaats waarbij een inventaris wordt opgemaakt van de werkzaamheden die worden uitgevoerd en de risico’s die hierbij komen kijken. Daarna wordt er ook gekeken in oplossingen. 

Reddingsplan

Reddingsplan: kijken naar het complete plaatje

Aan de hand van technische fiches met betrekking tot de locatie of installatie, wordt gekeken welke reddingsmiddelen er nodig zijn om veilig te kunnen werken. De reddingsmiddelen zijn ook geschikt om in geval van nood een reddingsactie tot een goed einde te kunnen brengen. Er wordt niet alleen gekeken naar de besloten ruimte zelf, maar ook naar wat er zich buiten afspeelt. Het complete plaatje wordt bekeken en aan de hand daarvan worden praktijkoplossingen geboden. Je hoeft het dus niet alleen te doen met suggesties, want ook voor de daadwerkelijke uitvoering van deze plannen kun je bij G4S terecht. Deze organisatie beschikt over alle nodige middelen om deze plannen in de praktijk te kunnen brengen. Of je nu in een besloten ruimte werkt, ver onder de grond, op grote hoogte of op de begane grond.