Een dakraam plat dak laten plaatsen

Dakraam plat dak

Ramen zijn delen van vensters waarin de lichtdoorlatende delen zijn gevat. Een venster of een raam biedt een blik op de achterliggende wereld. Het geeft een kader en biedt structuur. Een raam laat licht binnen, biedt uitzicht en de mogelijkheid om te ventileren. Ook zorgt het voor sfeer en een bepaalde uitstraling in jouw huis. Naast ramen in de muur, kun je ook kiezen voor een dakraam plat dak.

Platdakramen

Een platdakraam of een platdakvenster is een venster of een raam dat in een dak kan worden ingebouwd. Zo kan er daglicht de ruimte doordringen en zo is er de mogelijkheid om te ventileren. Veel mensen vinden dakkoepels niet mooi of aantrekkelijk, omdat het erg opvalt. Dakkoepels kun je ook vaak niet openzetten. Veel mensen kiezen daarom voor een platdakraam voor het licht en de ventilatie. Ze zien er erg modern uit en het kan een hele zolder verlichten.

Daglichtbuizen

Een lichttunnel of een daglichtbuis is de benaming van een klein dakvenster, vaak in de vorm van een kleine lichtkoepel, waarmee het invallende licht via een reflecterende buis of tunnel naar een plafond wordt geleid die het licht op de gewenste plaats brengt. Dit ziet er erg indrukwekkend uit en dit is erg handig in bijvoorbeeld een kelder waar je geen dakramen of dakkoepels kunt plaatsen.