Een hard hoofd

snowboards

Over het belang van een helm tijdens het snowboarden is geen discussie nodig. Zelfs als je de juiste bril en snowboard bindingen hebt betekent dat niet dat er geen risico meer is op een ongeluk. Ook als je zelf heel veilig bent kan het toch zijn dat er anderen op de piste zijn die dat niet zijn en ook als je off-piste gaat is je omgeving onvoorspelbaar. Daarom is het erg belangrijk om te investeren in een goede helm. Ook voor snowboards en helmen zijn er een hoop opties en kan jij degene kiezen die het meest comfortabel is voor jou. Naast design is het namelijk belangrijk dat deze helm goed past zodat het zo goed mogelijk kan helpen bij het minimaliseren van blessures op je snowboard.

Onderhoud

Om het meeste uit jouw uitrusting te halen is het belangrijk om te weten hoe je ervoor moet zorgen. Dit geldt ook voor de helm. Als belangrijkste bescherming is het bijvoorbeeld cruciaal om de helm na elk gebruik te controleren om eventuele beschadigingen. Bij deuken of andere grote beschadigingen is het een must om de helm gelijk te vervangen. De buitenkant schoonmaken is makkelijk met een doek en een milde zeep, de binnenkant kan vaak losgemaakt worden om in de was te stoppen. Als je deze wast, of als je veel gezweet hebt, is het belangrijk om dit eerst goed te laten drogen voordat je de helm opbergt. Niemand wordt blij van vieze geurtjes en er is zelfs een risico op schimmelvorming als je dit niet doet.

Aan vervanging toe

Hoe goed je ook je best hebt gedaan om jouw helm te onderhouden, af en toe zal je de helm toch moeten vervangen. Bij een ernstige val of botsing, zelfs al ziet de helm er nog goed uit, is het belangrijk om de helm toch te vervangen. Bepaalde mankementen zullen van de buitenkant niet te zien zijn maar als er een risico is op inwendige schade is het beter om de helm voor de zekerheid toch te vervangen zodat je ook de volgende keer optimaal beschermd bent.