4 Blog en Gids

Een oprechte meditatie oefening

Door mijn woede kan ik soms weleens vervelende keuzes maken. Ik weet niet hoe het komt, maar soms overvalt mijn woede me zodanig, dat ik niet tot rust weet te komen. Daarom is het voor mij belangrijk te focussen op meditatie. Ik heb een meditatie oefening waar ik echt tot rust van kom, ik voel dan stilte en totale vrede. Iets wat vroeger ondenkbaar was. Ik ben opgegroeid in een heftig gezien, we hadden ontzettend vaak ruzie, dus ik heb goed geleerd hoe ik mijzelf moet verweren. Daarom kan ik soms ook wel iets te snel defensief worden. Ik ben drie jaar geleden het spirituele pad op gegaan, eigenlijk geheel organisch, het kwam opeens op mijn pad. Ik voel nu zoveel meer rust, ik hoef niet meer te vechten. Alles is al goed, dat besef ik mij steeds weer. Mocht ik woede voelen, dan richt ik mij op mijn meditatie en zie ik dat het al snel opgelost is. Dit is zo’n fijn gevoel en daar ben ik dankbaar voor. Ik wil nu nog een cursus gaan volgen, waardoor je nog dieper in de meditatie gaat. Dat lijkt mij erg interessant, het wordt allemaal steeds oprechter, steeds grondiger!

Reacties zijn gesloten.