4 Blog en Gids

Expats in Amsterdam

Amsterdam is een enorm bruisende stad. Hoewel veel Nederlanders het een toeristische stad vinden, is het enorm aantrekkelijk voor buitenlanders. Het is dan ook niet gek wanneer je als expat in Amsterdam werkt. Hoewel expats in principe tijdelijk werk verrichten, is het wel belangrijk dat je in die tijd al je zaken op orde hebt. Ook moet je natuurlijk het meeste uit je tijd in Nederland halen.

Je zaken op orde

Wanneer je voor langere tijd in een land verblijft, is het wel handig om ook je zorg en dergelijke geregeld te hebben. Het afsluiten van een zorgverzekering is dan ook zeker geen overbodige luxe. Je weet immers nooit wat er kan en gaat gebeuren in de toekomst. En zoals ze in het Engels zo mooi zeggen: better be safe than sorry. Dus sluit gewoon lekker een zorgverzekering af, ook al is het maar tijdelijk. Hieronder valt bijvoorbeeld ook de tandarts. Want in principe moet je een keer in het halve jaar naar de tandarts. Veel expats zullen dan ook minimaal een keer naar de tandarts moeten tijdens hun verblijf in Nederland. Google daarom vooral eens op “tandarts Amsterdam”, want een goede mondverzorging is zeer belangrijk. 

Iets anders dat onmisbaar is wanneer je voor langere tijd in Nederland verblijft, is een OV chipkaart. Zonder deze kaart is het haast onmogelijk om in Nederland te reizen. En de meeste expats zullen geen auto hebben tijdens hun verblijf in Nederland. Misschien denk je dat je in Nederland overal met een fiets kunt komen, dus een OV chipkaart zal wel overbodig zijn. Hoewel dit tot zekere hoogte waar is, is het wel fijn om een OV chipkaart op zak te hebben, gewoon voor de zekerheid. Je hoeft ook alleen maar te betalen voor je OV chipkaart, wanneer je hem gebruikt. Er zullen dus geen overbodige kosten aan zitten.

Bezienswaardigheden

Wanneer je dan toch in Amsterdam verblijft, zijn er een aantal dingen die je niet mag missen. De eerste is natuurlijk het Rijksmuseum. Het grootste en bekendste museum van Nederland is een echte must om te bezoeken. Met kunstwerken van veel grootste (Nederlandse) kunstenaars, is het zeker de moeite waard. Een ander museum is het Van Gogh museum waar ‘s werelds grootste van Gogh-collectie tentoongesteld wordt. Of bezoek het Anne Frank Huis en beleef het verhaal van het bekende Joodse meisje. Een leuke activiteit om te doen, is met een bootje door de kanalen varen. Zo ervaar je de stad op een compleet andere manier.

Reacties zijn gesloten.