Keuken muur

Bij het verbouwen van een keuken zijn de eerste dingen waar mensen aan denken vaak het materiaal van het aanrechtblad en de kleur van de keukenkastjes. Dit zijn zeer belangrijke onderdelen van een keuken. De kastjes moeten praktisch zijn en het aanrecht moet op de juiste hoogte zitten. Daarnaast vormen de kastjes en het aanrecht ook een groot deel van de uitstraling van de keuken. Maar vergeet in de zoektocht naar de perfecte keukenkastjes en het perfecte aanrechtblad niet ook naar een geschikte muur te zoeken. Een muur in de keuken kan heel veel sfeer geven, maar een praktische muur geeft ook veel gebruiksgemak.

Kleuren of patronen

De muur van de keuken kan een klassieke bakstenen muur zijn. Dit geeft direct warmte en stijl aan de keuken. Daarnaast zijn bakstenen ook niet zo kwetsbaar. Het nadeel aan een bakstenen muur is dat deze lastig schoon te maken is. Voor een muur met meer structuur dan een gewone geverfde muur is kalkverf een goede oplossing. Een kalkverf aanrader is eentje die goed tegen vocht en warmte kan. Op deze manier kun je de muur gemakkelijk afnemen met een doekje. Dit is wel zo handig om spetters te verwijderen die tijdens het koken omhoog zijn gespat.

Betonnen muur in de keuken

Beton staat niet voor niets bekend om hoe stevig het materiaal is. Daarom is het ook geschikt voor een wisselvallige omgeving zoals een keuken. Beton staat niet bovenaan de lijst van de meest vrolijke materialen. Gelukkig bestaan er veel verschillende beton ciré kleuren. Een betonlook kan erg mooi staan in een keuken. Ook wanneer beton ciré te duur is of te veel werk is. Een prachtige betonnen muur kan ook heel gemakkelijk worden gecreëerd door middel van betonlook verf. Betonlook verf heeft niet dezelfde sterke eigenschappen als beton zelf, maar zorgt wel voor dezelfde uitstraling!