4 Blog en Gids

Uw eigen uitvaartzorg Arnhem regelen

Hoe regelt u uw eigen uitvaartzorg Arnhem. Een eigen uitvaart regelen kan een enge gedachten zijn voor sommige, maar het is toch fijn voor uw nabestaanden om bepaalde keuzes te maken over uw eigen uitvaart, want dan hoeven zij die lastige keuzes niet te maken. Het is ook voor nabestaanden een lastige tijd en om dan ook keuzes te moeten maken kan lastig zijn. 

Een uitvaartzorg Arnhem 

Wanneer u uw uitvaart van te voren wilt vastleggen, hoe pakt u dat dan aan? Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • U kunt thuis op een rustige moment de wensen voor uw uitvaart op papier zetten. Een wilsbeschikking kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. In een wilsbeschikking staat het verloop van een uitvaart beschreven. U kunt dan ook uw eigen wensen invullen. Bij de uitvaart informatie hulplijn kunt u een wilsbeschikking aanvragen. 
  • U kunt ook een uitvaartondernemer bellen om samen te bespreken wat uw wensen zijn en kunt u samen uw gedachten wisselen over uw uitvaart. Dit noemen ze een ‘voorbespreking’. Op deze manier krijgt u alle mogelijkheden te weten en kunt u ook vragen stellen en ook de uitvaartleider stelt u vragen. Hierdoor wordt u aan het denken gezet en kunt u even goed en rustig nadenken over wat u wilt. 

Wilt u een begrafenis of een crematie dat is de belangrijkste vraag die gesteld wordt. Voor sommige mensen staat dat al vast vanwege hun godsdienst, want bij de islam moeten ze begraven worden. 

Reacties zijn gesloten.