Voordelig het huis verbouwen

Na al die maanden thuis is het alleen maar te begrijpen als iemand het huis wil verbouwen. Het is goedkoper en handiger dan verhuizen en kan heel inspirerend werken. Maar het verbouwen van een huis kan toch wel duur zijn. Hier zijn een paar handige tips om deze kosten iets te verlagen.

DIY

Allereerst is het belangrijk om te beslissen wat er zelf gedaan kan worden en waar professionele hulp ingeschakeld voor kan worden. Dingen zoals het weghalen of ophangen van behang, schuren, verven en nog veel meer kunnen een grote hoeveelheid mensen zelf den. Hiervoor hoeft dus niemand ingehuurd te worden, wat weer geld bespaart. Het kan extra leuk zijn om een paar mensen uit te nodigen die (op veilige afstand) kunnen helpen met een paar klusjes! Vrijwel iedereen kan opruimen en met een groep mensen is de klus zo geklaard.

Bedenk ook of het hele huis verbouwt hoeft te worden. Misschien wil je wel wat andere decoratie of de meubilair op een andere plek. Deze beslissing kan voorkomen dat er veel geld wordt uitgegeven en moeite wordt gedaan voor iets dat eigenlijk niet nodig had hoeven te zijn. Leuke decoratie is op veel plekken te vinden en kost minder dan een hele verbouwing. Als het meubilair toch echt veranderd moet worden, kan er gekeken worden naar een tweedehands winkel of kan er geruild worden met kennissen. Op deze manier zal ook de interieur van het huis veranderen, maar zal het een stuk makkelijker gaan dan een volledige verbouwing.

Goed voorbereiden

Als de beslissing om te verbouwen toch genomen is, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op alles wat er komen gaat. Tijd is immers geld en door je goed voor te bereiden, zal er minder tijd verloren gaan. Zorg bijvoorbeeld dat alles in huis is wanneer de verbouwing gaat beginnen. Zo ontstaat er ook een overzicht van wat er nog gekocht moet worden en wat er al is. Materialen zoals kwasten, verf, schuurpapier enzovoort nemen niet veel ruimte in beslag, maar kunnen daardoor wel snel verloren raken. Zorg ervoor dat deze spullen een goede plek hebben, zodat het ook echt gebruikt wordt. Hiermee wordt er voorkomen dat spullen dubbel gekocht worden. Daarnaast helpt het met de wachttijden. Niets is zo irritant als midden in een verbouwing zitten en moeten wachten op spullen die nog niet gekocht waren en nog binnen moeten komen.

Lees voordat je materialen gaat kopen of mensen in gaat huren, goed de gegeven reviews. Goede reviews voorkomen dat er geld uitgegeven gaat worden aan iets of iemand wat zijn werk helemaal niet goed kan doen. Zo wordt er geen geld uitgegeven aan iets wat eigenlijk niet zo goed werkt.

Ruim tussendoor op

Door tussendoor hier en daar een beetje op te ruimen, ontstaat er overzicht. Zo gaan ook minder spullen verloren. Huur bijvoorbeeld een restafvalcontainer in. Dit kan voordelig gedaan worden en geven de optie om alles weg te gooien wat niet recyclebaar is. Dingen die stuk zijn hoeven niet bewaard te worden, maar kunnen meteen in de container gegooid worden. Het bespaart ook tijd aan het einde van de verbouwing, omdat het dan minder werk is om alles op te ruimen.