Wanneer je een overdracht van assurantieportefeuilles toepast

overdracht assurantieportefeuilles

Assurantie is een ander woord voor verzekering. Een assurantietussenpersoon beheert vaak meerdere verzekeringen en functioneert als tussenpersoon tussen verzekeraar en verzekeringnemer. Bij deze tussenpersonen zien we geregeld een overdracht van assurantieportefeuilles voorkomen. 

Een zelfstandig assurantietussenpersoon

overdracht assurantieportefeuilles

Het gebeurt geregeld dat er tussen verzekeraar en verzekeringnemer een assurantietussenpersoon optreedt. Deze persoon adviseert en bemiddelt bij de totstandkoming van verzekeringen. Al deze overeenkomsten, zowel met verzekeraars als de opdrachten van verzekeringnemers, wordt gebundeld vaak aangeduid als een assurantieportefeuille. 

Verkopen of verpanden

Het is mogelijk om een assurantieportefeuille te verkopen. Deze overdracht regel je vaak bij een gespecialiseerd bedrijf want er komt een hoop bij kijken. De wereld van assurantie overeenkomsten is ingewikkeld. Zorg daarom dat je altijd met iemand samenwerkt die WFT diploma’s heeft.

Wat is WFT? 

WFT staat voor wet op het financieel toezicht. Dit is een collectie aan diploma’s die verplicht en handig zijn om te hebben als je werkt in de financiële sector. Dit systeem is opgezet en uitgebreid naar aanleiding van de financiële crisis. Je hebt een WFT nodig als je voor een bank werkt maar ook als je werkt met verzekeringen en hypotheken. Zoek daarom altijd een samenwerkingspartner met de juiste diploma’s.