4 Blog en Gids

Wat is een Makelaarskantoor Eindhoven

Wat is een Makelaarskantoor Eindhoven? Bij een makelaarskantoor werken allemaal soorten makelaars, maar wat is een makelaar nou precies? Een makelaar is iemand die zich bemiddelt bij de koop en verkoop en bij huur of verhuur van diverse woningen of kantoorpanden. Een groot deel van het werk bestaat uit het zoeken van een geschikte partij om eenmalig goed mee te kunnen handelen. De makelaar is dus eigenlijk de tussenpersoon en is werkzaam in krachtens een overeenkomst van bemiddeling. Dit beroep wordt in Nederland ‘makelaardij’ genoemd.

Makelaarskantoor eindhoven

Werkzaamheden en kosten van een Makelaarskantoor Eindhoven

Een makelaar verzorgt in principe alle zaken die van belang zijn bij het kopen of verkopen van een nieuwe woning. Denk hierbij aan alle zaken van de opname tot aan de overdracht aan de notaris. Hiervoor betaalt de klant een courtage, dit is een vooraf afgesproken percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Meestal is dit 1 tot 2%. 

Het NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) hanteerde eerst altijd adviesprijzen. Dit is verboden door de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit). Er zijn makelaars die een vast tarief houden ongeacht de verkoopwaarde. Wanneer de werkzaamheden van een klant niet tot resultaat leiden hoeft de verkopende partij vaak alleen de kosten van de makelaar te betalen.

Reacties zijn gesloten.