Wat komt er kijken bij slopen?

Slopen kan je zo groot uitpakken als je zelf wil. Het kan bijvoorbeeld een kleine sloop van een bar in een keuken zijn maar je kunt ook de hele bouw op een terrein slopen. Bij de meeste verhuizingen komt sloop kijken om het volledig naar wens te maken. Maar wat als de woning zo oud is dat het eigenlijk geen zin meer heeft om hier iets aan te doen? Dan kan het slopen van deze woning de enige optie zijn. Wat er komt kijken bij slopen leggen wij je uit.

Soorten sloopwerken

Zoals je al zeiden kun je van klein tot groot slopen. Binnen de sloopwerkzaamheden kan er daarom onderscheid worden gemaakt tussen verschillende soorten sloopwerken. Als eerste heb je totaalsloop, hierbij kun je denken aan het slopen van een gehele woning of gebouw inclusief fundering. Hierbij komt dan ook een sloop bedrijf als Kwakkel aan te pas. Daarnaast kun je slopen tot aan de fundering. Hierbij sloop je wel de woning of gebouw, maar stop je bij de fundering. Daarna volgt tot aan de muren. Hierbij sloop je alles buiten en binnen de muren, waarbij je de muren zelf laat staan. Als laatste is er lichte sloop, hierbij wordt de binnenkant van een woning gesloopt en blijft alles netjes kaal.

Zelf slopen of een sloopbedrijf? 

Je kunt er voor kiezen om zelf te slopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een sloopbedrijf in te schakelen. Wanneer je ervoor kiest om zelf te slopen is het belangrijk om te denken aan een aantal dingen. Denk bijvoorbeeld goed na over bepaalde draagmuren en houdt er rekening mee dat je geen leidingen raakt. Wanneer je hier je twijfels over hebt, is het slimmer om een sloopbedrijf in te zetten die precies weet hoe ze dit slopen aan moeten pakken.