Wat kun je met de opleiding accountancy

Zit je erover na te denken om de opleiding accountancy te volgen? Dan is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat je precies met deze opleiding uiteindelijk kan doen. De studie zelf duurt ongeveer vier jaar, waarin je alle kneepjes van het vak te weten krijgt. De opleiding accountancy is een bachelor opleiding die je op vrijwel iedere HBO school kan volgen. Wat je precies met de studie kan brengen wij je bij!

Specifieke opleiding

De opleiding Accountancy is enorm specifiek, omdat je als het ware alleen wordt opgeleid als accountant. In deze studies leer je dan ook alles wat met dit beroep te maken heeft. Denk aan het doen van controles, het maken van rapportages, het geven van adviezen en het in kaart brengen van belastingzaken. In deze studie zul je er dus ook achter komen welke onderdelen van accountancy en welke onderdelen je niet leuk vindt. 

Beroepen

Het mag vrijwel duidelijk zijn dat je bijvoorbeeld aan de gang kan met accountancy in Utrecht. Na de opleiding kun je aan de slag als junior assistent accountant, assistent-controller en administratieconsulent. Je kunt je daarom op verschillende onderdelen binnen het vak richten en met je diploma aankloppen bij accountantsbureau als Accountantskantoor Sterkenburg

Baankansen

Als accountant heb je het voordeel dat vrijwel ieder bedrijf met dit soort zaken te maken krijgt. Hierdoor kun je als accountant dan ook bij ieder bedrijf aan de slag. Het salaris ligt gemiddeld tussen de 2.717 en 2.953 bruto per maand, waarbij dit salaris zich steeds verder kan opbouwen.