Zomer en winter populair

Gran Canaria

Eigenlijk is het hele jaar door Gran Canaria een van de populairste vakantiebestemming, het derde grootste eiland van de Canarische Eilanden verzekert je namelijk altijd van mooi weer. Verschillende soorten natuur kenmerken het eiland, in het midden vind je berglandschap in tegenstelling tot het zuiden wat op een woestijn lijkt. Langs de kustlijn vind je ruige natuur, wat afgewisseld wordt met zandstranden. Deze standen zijn gemaakt voor toeristen, de grote hotels zijn op de massa’s toeristen een slaapplaats aan te kunnen bieden. Het eiland is in eerste instantie voor mensen die houden van zon, zee, strand en uitgaan, een echt toeristeneiland.

Lange kustlijn en stranden

Het eiland kenmerkt zich door een kustlijn van 250 km, met daarvan ongeveer 60 km aan stranden. Bij de grote badplaatsen zoals Playa Del Ingles, in het zuiden vind je ook de grootste stranden. In het zuiden van het eiland vind je de wat ruigere natuur, overigens zijn hier de kleine dorpjes wel erg leuk om ook naartoe te gaan. Het knusse oude centrum geeft je even een hele andere sfeer dan alleen strand en zee. Het noorden zijn de stranden ook wat rustiger, overigens is hier alles wat minder druk in tegenstelling tot de andere delen van het eiland.

Gran Canaria

Hoofdstad van het eiland

De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas, een levendige stad waar vele culturen samenkomen. In het oude centrum van de hoofdstad vind je fraaie gebouwen, leuke boetiekjes en gezellige bars. De straat Triana kun je helemaal losgaan als je van winkelen houdt, grote winkelketens afgewisseld met leuke cadeauwinkeltjes vind je in de populaire straat. Achter de boulevard van het stadsstrand, vind je er leuke kleine straatjes met meer dan genoeg keus om een restaurantje te vinden. Op het eiland kun je werkelijk van alles doen, van een zonvakantie tot een sportieve wandelvakantie.