Fitnessapparatuur leasen? Lees snel verder

Leasen was toch alleen voor auto’s? Nee, je kunt ook fitnessapparatuur leasen voor in de sportschool leasen. Je betaalt hiervoor maandelijks een bedrag en kunt na het einde van de lease tijd, afhankelijk van de voorwaarden van de leasemaatschappij, eventueel de contractduur verlengen. Bevalt de toestellen zo goed dat je de eigenaar wil worden? Dat kan in sommige gevallen. Ook in dit geval ligt dit aan de leasemaatschappij waarbij je gecontracteerd bent en de type lease waar je voor kiest, neem dus altijd contact op om mogelijkheden te bespreken. Let ook altijd goed op de voorwaarden in het contract en neem altijd alles goed door, zodat je niet voor vervelende verrassingen hoeft te staan. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Verschil leasen en kopen

Je raadt misschien al wat het verschil is tussen leasen en kopen. Bij kopen van bijvoorbeeld fitnessapparatuur in plaats van fitnessapparatuur leasen, ben je verbonden aan eenmalige kosten of bijvoorbeeld kosten in termijnen die je moet betalen. Bij het kopen van apparatuur is het volledig van jou, gezien je er al volledig voor betaald hebt. Bij een financial lease is dit ook het geval, bij een operational lease niet. Kosten zoals reparatie kosten, onderhoudskosten en overige kosten zijn voor jouw eigen rekening bij het kopen. Bij het leasen is het vaak zo dat dit soort kosten al in de maandelijkse afbetaling kosten in zit. De kosten blijven dus bij leasen stabieler.

Verschil leasen en huren

Het verschil wanneer je kiest voor fitnessapparatuur leasen en fitnessapparatuur huren, is dat je na afloop van de leasetijd ervoor kunt kiezen om zelf de eigenaar te worden van de apparatuur (afhankelijk van de type leasing). Ook liggen de risico’s niet bij de degene die de apparaten leaset, maar bij de leasemaatschappij zelf. Zo loop je zelf geen of nauwelijks risico. Na een bepaalde periode en een bepaald bedrag is in tegenstelling tot een gehuurd apparaat, een geleased apparaat (vaak) van jou. Dit hangt natuurlijk af van de afspraken die je met de leasemaatschappij gemaakt hebt, informeer hier altijd goed over.