4 Blog en Gids

Examen PDB

Bij Fabius Opleidingen kan je financiële, administratieve en commerciële opleidingen volgen. Als je het lastig vindt om te kiezen dan is het de moeite waard om de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) te overwegen. Met dit diploma krijg je inzicht in de financieel administratieve en bedrijfseconomische processen in een organisatie. Zo combineer je het financiële met het administratieve aspect. Met het diploma kan je zelfstandig de boekhouding voeren bij kleinere of middelgrote ondernemingen. Ook kan je met dit diploma op zak andere boekhoudkundige of administratieve banen bij grotere bedrijven aan de slag. Het is ook mogelijk om het examen PDB af te leggen als basis om verder te studeren voor een boekhoudkundige of administratieve opleiding op hoger niveau. Met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden kan je dus veel kanten op.

Behandelde onderwerpen

Tijdens je opleiding leer je over de financiering, bedrijfsadministratie en de kostencalculatie. Deze onderdelen zijn weer opgesplitst in meerdere onderwerpen, zodat alles overzichtelijk blijft. Zo leer je met het onderwerp kostencalculatie onder meer over kostprijs, winst en verkoopprijs en leer je bij financiering over rechtsvormen, solvabiliteit en rentabiliteit. Het onderdeel bedrijfsadministratie gaat over de financiële administratie zoals subadministraties en in-en verkopen. Al deze onderwerpen en onderdelen komen in 28 lessen van 3 uur per les aan bod.

BKB en BKC

Voor het volgen van deze opleiding heb je geen voorkennis nodig, maar wordt wel verwacht dat je kennis bezit op het niveau van Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC). Mocht dit niet het geval zijn dan is het ook mogelijk om een van de of beide opleidingen bij Fabius Opleidingen voorafgaand aan de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden te volgen. De ervaren docenten zorgen voor goede begeleiding en mede dankzij hen is het slagingspercentage 74,4 procent. Dit ligt een stuk hoger dan het landelijke gemiddelde van 66 procent. Zo is de kans groot dat jij na 28 lessen het felbegeerde papiertje in handen hebt en aan de slag kan.

Reacties zijn gesloten.