Zo bereidt je je voor op een etentje bij jou thuis

Komen er binnenkort mensen bij je eten? Dan wil je natuurlijk dat het een gezellig avond wordt! Maar, een gezellige avond ontstaat lang niet altijd vanzelf. Je kunt in ieder geval een heleboel doen om de kans op een groot succes te vergroten. We vertellen je graag hoe, dus lees gauw door!

Bedenk een menu

Allereerst is het een goed idee om een leuk menu te bedenken. Kies 2, 3 of zelfs 4 gangen en houdt uiteraard rekening met eventuele dieetvoorkeuren of wensen. Zo weet je zeker dat iedereen lekker hetzelfde kan eten en dat jullie samen kunnen genieten van de lekkere gerechten.

Zorg voor bijpassende wijn

De wijn kan je etentje natuurlijk maken of breken! Kies bijvoorbeeld voor de Barolo 2014 als je echt eens uit wilt pakken. Uiteraard kun je ook een andere wijn shoppen. Online kun je een heleboel lekkere wijnen vinden en vergelijken, zoals bij Wijnwagentje bijvoorbeeld!

Regel leuke aankleding

Het kan leuk zijn om naast het eten en de wijn ook wat aandacht aan de aankleding te besteden. Gebruik je mooie servies, steek kaarsjes aan en hang eventueel een paar leuke versieringen op. Dan is de sfeer al gauw gezellig!

Zorg dat iedereen weet wanneer zij worden verwacht

Uiteraard is het ook handig om even naar je gasten te communiceren hoe laat zij worden verwacht en of ze zich eventueel misschien extra mooi aan moeten kleden. Zo weet je zeker dat iedereen op tijd aanwezig is en dat jullie maximaal kunnen genieten!

Maak er een gezellige avond van

Als je dat allemaal hebt geregeld staat je nog maar één ding te doen, en dat is dat je er een leuke avond van moet maken! We wensen je in ieder geval alvast heel veel plezier en hopen dat het een daverend succes wordt.